KALENDER

Main | Registration | Login
Petak, 2024-09-27, 12:15:53
Welcome Guest | RSS
Login form
Section categories
Sport [15]
Svijet [0]
Biznis [0]
vijesti iz BiH [20]
Search
Main » 2008 » Septembar » 13 » Gregorian: RS ozbiljno izaziva međunarodnu zajednicu
14:14:42
Gregorian: RS ozbiljno izaziva međunarodnu zajednicu

BANJA LUKA - Vlasti Republike Srpske svojim postupcima ozbiljno izazivaju međunarodnu zajednicu i takvo ponašanje mora prestati, izjavio je zamjenik Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Raffi Gregorian.

Komentirajući odluku Vlade RS da se povuče iz rada državne korporacije BiH za upravljanje prijenosom električne eneregije, Gregorian je u intervjuu kojega je u subotu objavio "Dnevni avaz" upozorio kako su vlasti RS i Milorad Dodik ovime "ušli u sukob s Vijećem za provedbu mira u BiH (PIC)".

- Moram jasno reći da je RS prošla kroz 'crveno svjetlo' PIC-a, kazao je Gregorian dodajući kako očekuje da će vlasti u Banjoj Luci shvatiti grešku koju su napravile i poslušati nalog PIC-a da spornu odluku povuku.

Američki diplomat je istaknuo kako je međunarodna zajednica jedinstvena i odlučna suprotstaviti se jednostranim potezima RS te da u konkretnom slučaju i Rusija ima stajalište identično drugom članicama PIC-a.

- To (odluka Vlade RS) je jednostrani izlazak iz prethodno dogovorenih reformi i međunarodna zajednica to apsolutno neće tolerirati, kazao je Gregorian upozoravajući kako postoji spremnost da se upotrijebe "svi raspoloživi mehanizmi" i zaustavi samovoljno ponašanje Dodika i njegove vlade.

Komentirajući opće stanje u zemlji uoči predstojećih izbora, Gregorian je kazao kako je BiH, kao i ranijih godina, ponovo pod teretom "otrovne i nacionalističke predizborne retorike".

- Većina političara govori o pitanjima koja nemaju ama baš nikakve veze s lokalnom vlašću, kazao je Gregorian ilustrirajući to konstatacijom kako je baš sada ponovo otvorena i priča o trećem entitetu.

- Mi sada imamo 'velikodušnu' ponudu RS da se Federacija BiH podijeli na dva dijela. Milsim da iskusni politilari među Hrvatima u BiH znaju da je to ponuda koja ne donosi dobitak, kazao je Gregorian dodajući kako je jasno da Ustav BiH ne dopušta postojanje nikakvih etnički definiranih entiteta.


Pincom.info / Hina

Category: vijesti iz BiH | Views: 1534 | Added by: b@jric | Rating: 0.0/0
Total comments: 2
2 Alex@Pen  
0
Grand Fuck Auto Sex Games http://bit.ly/2j0g2fl

1 senko  
0
games-best.net бесплатные игры
games-best.net игры онлайн
games-best.net игры для девочек
games-best.net флеш игры
games-best.net онлайн игры
games-best.net мини игры
games-best.net игры
games-best.net online игры

Name *:
Email *:
Code *:
Calendar
«  Septembar 2008  »
NedPonUtoSriČetPetSub
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive
Our poll
Kako vam se sviđa sajt
Total of answers: 47
Tag Board
Site friends
  • Create a free website
  • Statistics

    Copyright MyCorp © 2024 |