KALENDER

Main | Registration | Login
Petak, 2024-09-27, 14:30:31
Welcome Guest | RSS
Login form
Section categories
Sport [15]
Svijet [0]
Biznis [0]
vijesti iz BiH [20]
Search
Main » 2008 » Septembar » 7 » Neprilagođena brzina uzrok stravične nesreće
16:39:49
Neprilagođena brzina uzrok stravične nesreće

Neprilagođena brzina uzrok stravične nesreće

Fotografija vijesti

Ognjen Jurišić (34) iz Banje Luke, Dragan Nišić (42) iz Jajca i Denis Begić (28) iz Bihaća, inspektori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, smrtno su stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak u 19.50 sati na magistralnom putu Banja Luka - Jajce, u mjestu Karanovac.

Neprilagođena brzina


Kako je "Dnevnom avazu" potvrđeno u policiji, nesreća se dogodila kada je vozač automobila "alfa romeo" Ognjen Jurišić silovitom brzinom sletio s ceste i udario u betonski propust, nakon čega su na mjestu ostali mrtvi on i suvozač Nišić.

Prilikom izvlačenja tijela Denisa Begića, koji je po dolasku policije, tužioca i ljekara još davao slabe znakove života, konstatirano je da je mladić zadobio višestruke povrede te je, i pored brojnih pokušaja reanimacije u Kliničkom centru Banja Luka, podlegao već oko 21.15 sati. Njegovo tijelo, kako saznajemo, identificirale su kolege iz SIPA-e iz Banje Luke.

U policiji saznajemo da se, prema položaju vozila i tragovima kočenja, kao osnovni uzrok stravične nesreće za sada navodi neprilagođena brzina. Dežurni tužilac hitno je naložio da se detaljno ispitaju sve okolnosti nesreće, odnosno da se vozilo vještači i uradi obdukcija vozača.

Zastrašujući prizor

Prizor koji je policija po izlasku na lice mjesta zatekla bio je zastrašujući. Rečeno nam je da su vozač i suvozač bili vezani sigurnosnim pojasevima, koji su zbog udara popucali.

U policiji ističu da su Banjalučanin Jurišić, Nišić koji je rođen u Ključu i živio u Jajcu te Begić iz Bihaća krenuli prema Jajcu. Nisu bili na dužnosti, niti u službenom automobilu.

Doznajemo da su bili uzorni i časni pripadnici SIPA-e u Banjoj Luci, a kolege za njih tvrde da su "važili za izvor života kolektiva u svakom trenutku i u svakom pogledu".

Šok u porodici Begić

U porodici Denisa Begića vladaju tuga i šok zbog tragedije koja ih je zadesila.

- Šokiran sam viješću da sam izgubio zeta kojeg sam iznad svega cijenio kao čovjeka i poštovao kao supruga moje kćerke Lejle. Bili su u braku godinu. Denis je po struci diplomirani kriminolog, a prije zaposlenja u SIPA-i radio je u nekim marketinškim firmama. Očekivali smo da se danas vrati s puta i spremali smo roštilj za njega. Ova tragedija nas je šokirala i zaledila naša srca - kazao je kroz suze Muhamed Ibrahimpašić, punac nastradalog Denisa.
  

(Avaz)
Category: vijesti iz BiH | Views: 777 | Added by: b@jric | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1 loly  
0
nedostaješ mi Denise :*

Name *:
Email *:
Code *:
Calendar
«  Septembar 2008  »
NedPonUtoSriČetPetSub
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive
Our poll
Kako vam se sviđa sajt
Total of answers: 47
Tag Board
Site friends
  • Create a free website
  • Statistics

    Copyright MyCorp © 2024 |