KALENDER

Main | Registration | Login
Petak, 2024-09-27, 14:30:15
Welcome Guest | RSS
Login form
Section categories
Sport [15]
Svijet [0]
Biznis [0]
vijesti iz BiH [20]
Search
Main » 2008 » Septembar » 6 » Ćiro Blažević: "Sada nemam Šukera i Prosinečkog, ali imam Pjanića, Ibiševića, Misimovića..."
00:43:45
Ćiro Blažević: "Sada nemam Šukera i Prosinečkog, ali imam Pjanića, Ibiševića, Misimovića..."



Selektor Miroslav Ćiro Blažević proživljava teške dane. Sve je nervozniji, napetiji... U naletu emocija svašta mu pređe preko usta, ali onda shvati da je to samo jedna utakmica. Takvih je u karijeri imao na desetine. Ćiro je pripremio taktiku za "furiju". Najavljuje da će Del Boske i njegova garda imati puno problema u Mursiji.

Ćiro tvrdi da će njegovi igrači igrati do posljednjeg sekunda punom snagom i da se neće obrukati.

"Sve znamo o njima. Zahvaljujući mojem prijatelju i saradniku Borcem Sredojeviću, dobili smo sve informacije o Špancima. Znamo ih u dušu", kaže selektor i nastavlja:

"Jasno je da su favoriti, da su jaki, da imaju najbolje igrače u Evropi, ali nismo ni mi bezveze. Nisu ni moji igrači slabi. Pa, kakav bih ja bio otac da ne kažem da su mi sinovi najbolji na svijetu. Takvi su i moji, najbolji!"

Onda je krenuo oprezno, jasno stavljajući do znanja šta očekuje.

"Najteže će biti na sredini terena. Igraćemo sa pet igrača u zadnjoj liniji, ali ćemo se braniti sa osam igrača. Nazad će biti Berberović, Damjanović, Nadarević, Radeljić i Salihović. Oni će podnijeti najveći teret, s tim da će Damjanović ići ponekad i malo naprijed. Zadnji vezni je Rahimić, ispred njega su Muratović i Vladavić, iza napadača naš kapiten i naš fantazista Misimović, dok će isturen biti Džeko. Uz Hasagića na golu, ovo bi trebala biti prva postava, iako iskreno, imam još dvije nedoumice, ali neću kazati koje. Vi novinari mislite da me navučete da kažem, ali ne, neću! To će moji igrači saznati od mene", pričao je selektor. Onda je polako počeo otkrivati na koga je mislio.

"Ibišević je fantastičan. Oduševio me je protiv Bugarske, jer je bio vrlo aktivan i u fazi odbrane, kao i u fazi napada. On igra sjajno u klubu, mislim da bi on mogao zaigrati uz Džeku. Ali, vidjećemo, ostaje nam još jedan trening do utakmice", pojašnjavo je Ćiro.

Drugi igrač koji je blizu prvih 11 je Miralem Pjanić.

"On je čudo, on je kolosalan igrač. Nema sumnje da će dobiti šansu, ali da li će to biti od prve minute, to ćemo vidjeti. Vidjeli ste kako je reagovao kod gola protiv Kreševa, to mogu samo istinski znalci, velemajstori".

Blažević je sa žaljenjem konstatovao da u Španiji neće računati na kapitena Emira Spahića. Njegove usluge koristiće protiv Estonije.

"Od njegovog klupskog doktora dobili smo dozvolu da Spahić pod injekcijama može odigrati samo jednu utakmicu prije operacije. Odlučili smo da to bude meč sa Estonijom", zaključio je Blažević.

Na kraju je Blažević napravio paralelu između ove Bosne i Hercegovine i Hrvatske kada je tek počinjao voditi "kockaste".

"Sjećam se, krenuli smo baš protiv Španije. Otišli smo im na noge i svi su mislili da će nas razbiti. Kad ono, mi njih pobjedimo! Prosinečki i Šuker su mi igrali fantastično. Sada nemam ni jednog ni drugog, ali imam Džeku i Misimovića, imam Pjanića i Ibiševića. Imamo mi prave igrače i budite uvjereni da se nećemo samo braniti. Tražićemo svoju šansu i ukoliko uspijemo, onda ćemo napraviti čudo", kazao je selektor Ćiro Blažević.

(san.ba)

Views: 522 | Added by: b@jric | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Calendar
«  Septembar 2008  »
NedPonUtoSriČetPetSub
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive
Our poll
Kako vam se sviđa sajt
Total of answers: 47
Tag Board
Site friends
  • Create a free website
  • Statistics

    Copyright MyCorp © 2024 |