KALENDER

Main | Registration | Login
Petak, 2024-09-27, 14:22:12
Welcome Guest | RSS
Login form
Section categories
Sport [15]
Svijet [0]
Biznis [0]
vijesti iz BiH [20]
Search
Main » 2008 » Septembar » 5 » Strah je najveći motiv
11:20:58
Strah je najveći motiv
Strah je najveći motiv
Španija je velesila, veliki je favorit, ali kao trener, predosjećam da ćemo nešto uraditi, kaže selektor...

Dan uoči putovanja u Španiju na megdan evropskom prvaku u prvoj kvalifikacionoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2010. godine selektor Miroslav Blažević oraspoložio je novinare rekavši da ima lijep predosjećaj.

Najbolji na svijetu

- Emocije su sve jače, lagao bih kada bih kazao da nema treme. No, uvjeren sam kako bi ova utakmica mogla dosta toga dobrog donijeti našem timu. Ponovo ću se vratiti strahu. Niko ga ne voli, ali ja ga obožavam, jer je, u psihologiji, strah najveći motiv. Španija je velesila, veliki je favorit, ali kao trener, predosjećam da ćemo nešto uraditi - rekao je Blažević novinarima u reprezentativnoj bazi u hotelu "Hercegovina" u Sarajevu.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine tvrdi da mu atmosfera u kampu još više daje za pravo da tvrdi da će se subotnji meč u Mursiji završiti dobro.

Ali, da bi završio dobro, Ćiro sve mora poslagati kako treba. Pitanje na koje treba naći odgovor je - kako se suprotstaviti Špancima.

- U postavljanju strategije moramo biti realni. Oni su snažniji od nas i treba im prići oprezno. Svaka nesmotrenost, kriva procjena, prepotencija, to su stvari zbog kojih ćemo sigurno biti kažnjeni ako ih dozvolimo. U selekciji imamo koncentrat talenta koji nam daje mogućnost da se nadigravamo, stoga ćemo svim silama nastojati biti što ravnopravniji.

Ne smijemo biti podređeni i dozvoliti im 30 kornera i 20 slobodnih udaraca. Moramo im igrom dati do znanja da smo i mi došli da nešto napravimo. Imamo Džeku i Misimovića, igrače koji svakoj odbrani na svijetu mogu zabiti gol. O nedostacima neću ni misliti, nemam se pravo baviti time, jer je ovo moja reprezentacija i zato je smatram najboljom na svijetu - govori Blažević. 

Povreda Ramosa

Dok Ćiro razmišlja o nama, njegov pomoćnik Borče Sredojević prikuplja informacije o Špancima. Prema njegovim riječima, u Madridu imamo špijune koji motre svaki njihov korak.

- Najnovija je vijest da su između sebe igrali zatvoreni meč te da se na tom susretu Serhio Ramos (Sergio) žalio na aduktor pa su ga morali poštedjeti napora. Stubovi odbrane su im Pujol (Puyol) i Albiol, dok u vezi, očito, imaju dosta dilema. S obzirom na to da im je povrijeđen i Silva, na desnoj bi strani mogao biti Inijesta (Iniesta), dok lijeva pripada Kazorli (Cazorla) - kaže Sredojević.

Reprezentacija BiH danas u 15.15 sati čarter-letom putuje u Španiju, a vraća se u nedjelju u 13 sati.

- Držite nam palčeve - rekao nam je na oproštaju Blažević.

Vasilić me impresionirao

Blažević je jučer pohvalio rad Velibora Vasilića i izrazio nadu da će u reprezentaciji ubuduće biti više takvih igrača.

- Kada su mi rekli da igra za Zvijezdu, bio sam vrlo iznenađen i skeptičan. No, dečko me impresionirao svojim radom - kaže Blažević.

Spahić ne igra, traka Misimoviću

Kako Emir Spahić definitivno neće igrati protiv Španije, kapitenska traka bit će povjerena njegovom zamjeniku Zvjezdanu Misimović, koji je za vrijeme mandata Fuada Muzurovića bio vođa tima.

- Ljekar nas je informirao da Spahić pod injekcijom može igrati samo jedan meč pa sam ga odlučio poštedjeti u Španiji, jer osjećam da će nam biti potrebniji u utakmici s Estonijom - kaže Blažević.


(avaz.ba)

Category: Sport | Views: 512 | Added by: kalender | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Calendar
«  Septembar 2008  »
NedPonUtoSriČetPetSub
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive
Our poll
Kako vam se sviđa sajt
Total of answers: 47
Tag Board
Site friends
  • Create a free website
  • Statistics

    Copyright MyCorp © 2024 |